top of page

Fri, 19 Jun

|

KO-OP

Небето е на всички

Изложба на деца и младежи с увреждания

Registration is Closed
See other events
Небето е на всички
Небето е на всички

Time & Location

19 Jun 2020, 12:00 – 28 Jun 2020, 19:00

KO-OP, bul. "Yanko Sakazov" 17

About the event

"Небето е на всички" е не просто изложба, а наша мечта - дълго чакана и сърцато желана. 💗

Но най-вече това е изложба, която е ВАЖНА! Изписваме ВАЖНА с големи букви, защото тя е такава за изключително много хора - за специалните деца и младежи, за техните родители, за приятелите и учителите им, за всички специалисти, които се грижат и работят с тях ежедневно. За всички нас, които искаме да живеем в един по-добър, по-толерантен и разбиращ свят!  

На всички тези хора днес с радост можем да кажем, че изложбата има своя хубав дом и грижовни, просто прекрасни хора, които ни подкрепят в сбъдването й. Днес с огромно вълнение можем да извикаме силно „Небето е на всички!“ и да открехнем прозорчето към вълшебния свят на специалните деца и тийнейджъри. Елате, надникнете и се потопете в него! Изпитайте го истински, цветен, приказен и неподправен – такъв, какъвто ние го виждаме всеки ден! Свят, разкриващ безкрайните хоризонти отвъд диагнозата, отвъд дефицитите, отвъд стигмата!

💗 Елате, защото децата с увреждания могат изключително много особено когато са заобиколени от подкрепящи и търпеливи хора, които вярват в тях и се фокусират върху потенциала и силните им страни! 💗 Елате, защото децата с увреждания не са нещо отделно от другите деца, колкото и отделно да говорим за тях понякога! И те имат нужда да знаят това. 💗 Елате, защото децата с увреждания са творци, откриватели и мечтатели, а вашата подкрепа ни е нужна, за да можем ние да им показваме, че мечтите не са нещо недостижимо високо в небето, напротив - понякога е нужно само да протегнем ръце нагоре, за да ги сбъднем! 💗 Елате, защото децата и младежите с увреждания заслужават признание за труда си и защото е ВАЖНО да им помогнем да добият увереност и самочувствие! 💗 Елате, защото децата с увреждания имат своите имена, своите таланти и своите силни страни, а вашето присъствие и желание да ги опознаете, дори и само разглеждайки творбите им, ще ги зарадва много и ще ги мотивира да продължават да работят и да се развиват! 💗 Елате, за да градим заедно толкова нужната ни подкрепяща, сигурна и богата на възможности среда, в която деца и родители се чувстват приети, обгрижени и ВАЖНИ, каквито са!

💎 Работилничка за чудеса е пространство, в което специалисти и доброволци провеждат арт и трудо терапевтични ателиета за деца и младежи с увреждания, срещи за учене, за игри и готварски ателиета безплатно. По време на изложбата „Небето е на всички“ ще можете да видите част от творбите на децата от последните няколко години, сред които: вълнени и такъни пана, пана от рециклирана хартия, линогравюри, акварели, апликации, восъчни картини и пано от бродерии.

🎈 Освен творбите на децата, ще можете да закупите и книгата „Вълнени истории“ от Йовка Христова. Повече за нея и още какво можете да очаквате от нас между 19 и 28 май ще ви разказваме обичливо тук в следващите дни.

🎀  Изложбата „Небето е на всички“ се осъществява с незаменимата и огромна подкрепа на нашите домакини от галерия КО-ОП и HP Inc. Bulgaria, които спомогнаха в закупуването на рамките за творбите на децата ♥

👉 КО-ОП ще работи при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим ви да спазвате указателните табели за дистанция и режим на влизане, както и указанията на служителите на галерията.

👉 КО-ОП ще работи от вторник до неделя, от 12:00ч. до 19:00ч. Галерията ще бъде затворена на 23, 24 и 25 май.

Share this event

bottom of page