top of page

THE WHITE BOOK



работилница за дизайн на книги с Виктория Стайкова и Мария Вълкова


• 26 ноември, събота

• от 10:00 до 18:00 ч

• локация: Avrtikl – бул. Ал. Стамборийски 20В (вход откъм ул. Лавеле).



Книгата е пространство, в което едно и също съдържание може да разкаже различни истории. Пространство, което дизайнерът проектира и организира спрямо това, което иска да бъде казано.


• The White Book е еднодневна работилница, в която ще започнем с бялата книга и ще изследваме похватите на графичния дизайн и как те променят съдържанието. Фокусът ще бъде сложен върху методите на създаване на една книга и цялостното ѝ планиране чрез серия от конкретни упражнения. Ще изследваме разнообразни форми на книгата и механиките им, ще се вдъхновим от избрана селекция книги, ще разиграем един и същи илюстративен материал в различни композиции, а главни герои ще бъдат бялото пространство и динамиката.


Чрез задаването на правила и следването на определени стъпки, групата ще може заедно да проследи и съпостави различните подходи, по които една книга може да бъде реализирана. В уютна и творческа атмосфера всеки от участниците не само ще чуе и види, а и лично ще премине през серия от специфични изцяло аналогови упражнения с цел да разбере принципите в дълбочина.

Всеки ще създаде по 6 идентични книжни обекта, а финалната 7-ма книга ще бъде изцяло свободна интерпретация на участника, в която директно да експериментира и приложи наученото. Събитието ще завърши с кратка дискусия и рефлексия върху случилото се през деня. •


Работилницата ще бъде от значение за хора, които имат желание да работят в сферата на книгата, както за свои лични проекти, така и за индустрията. Подходяща е както за тепърва навлизащи в професията, така и за хора с известен опит.


Всички необходими материали ще бъдат осигурени от организаторите.


Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация с имейл до events@ko-op.bg до 25 ноември.


Максимален брой участници: 8


•••


The White Book се организира от платформата ТИ-РЕ в колаборация с КО-ОП и финансовата подкрепа на Национален Фонд "Култура".

bottom of page